چگونه بر ترس از رانندگی غلبه کنیم؟(راهنما)

0

مهم نیست که بار اولمان است که پشت فرمان مینشینیم یا نه، به هرحال ممکن است رانندگی برایمان کاری ترسناک باشد. ترس از رانندگی باعث میشود دچار حالات عصبی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس شویم. حتی اگر در رانندگی، حرفه ای هم باشیم، بعد از بروز یک تصادف، وقتی که پشت فرمان مینشینیم، به احتمال زیاد دچار حالت ترس از رانندگی خواهیم شد.

با این حال، با تمرین و انجام چند تکنیک ساده میتوانیم تا حد زیادی به مشکل ترس از رانندگی غلبه کنیم. در ادامه این تکنیک های مفید را باهم مرور و بررسی میکنیم. پس همراه ما باشید.

تمرین رانندگی

قدم های کوچک بردارید

اگر ترس از رانندگی، بیش از حد عصبی و مضطربمان میکند، بهتر است که به جای رانندگی در شهر، کمی در محله خود و کوچه های خلوت تر رانندگی کنیم تا از ترسمان کاسته شود.

رانندگی را بیشتر از آنچه که هست، بزرگ تر و مشکل تر تصور نکنیم.

حتی قدم های خیلی کوچک هم به رفع مشکل ترس از رانندگی ما کمک خواهد کرد. پس شاید بهتر باشد که قبل از رانندگی، فقط پشت فرمان بنشینیم و بدون روشن کردن ماشین، اول از همه با کلید ها و کنترل ها کار کنیم تا با کارکرد هرکدام آشنا شویم و به محل قرارگیری آنها عادت کنیم. 

تمرین زیاد باعث میشود که حین رانندگی و برای انجام عمل خاصی مثل روشن کردن کولر، حواسمان پرت نشود و دستمان به صورت ناخودآگاه و بدون ایجاد کوچکترین حواس پرتی، کار مورد نظر ما را انجام دهد. همین تمرین را در مورد نحوه تعویض دنده ها هم انجام بدید تا در زمان رانندگی نیازی نباشد که برای تعویض دنده و فهمیدن دنده درگیر، چشمتان را از جاده بردارید و به دنده نگاه کنید.

نکته مهم دیگر این است که ببینیم که آیا ترس از رانندگی ما به کل فرآیند رانندگی مربوط میشود و یا انجام کار خاصی در حین رانندگی؟ یعنی مثلاً کلاً پشت فرمان ماشین نشستن، عصبیمان میکند یا نه، فقط در حین انجام کاری مثل پارک دوبل، حرکت در سربالایی و … دچار ترس می شویم. اگر مشکل ما مربوط به مورد دوم است، کافیست تمرین خودمان را صرف انجام مهارتی که بر آن مسلط نیستیم، معطوف کنیم.

از دیگران دور شوید

برای تمرین رانندگی، مناطق خلوت و کم ترافیکی مثل پارکینگ و خیابان‌های فرعی گزینه‌های خیلی بهتری هستند. همچنین اگر مبتدی هستید، ابتدا در طول روز تمرین کنید و بعد از مدتی، میتوانید در شب هم رانندگی کنید.

تمرین رانندگی در روز، اعتماد به نفسمان را هم بیشتر میکند.

همراهی دوست یا عضو خانواده

تمرین رانندگی به همراه کسی که به او اعتماد داریم، باعث میشود حین رانندگی احساس راحتی بیشتری کنیم و بتوانیم بر ترس از رانندگی تا حد زیادی کنترل پیدا کنیم. همراه بودن کسی که به خوبی رانندگی را بلد است، باعث میشود در طول تمرین، نکات مهم را به ما یادآوری کند و اگر احیاناً اتفاق بدی هم افتاد، راهنمایی میکند و کمک میکند یاد بگیریم چگونه باید در این شرایط رفتار کنیم.

بهتر است همراه شما حین تمرین، دارای شخصیت آرامی باشد.

یادگیری در مورد ماشین و رانندگی

یکی از روش های خوب برای رفع ترس از رانندگی این است که تا حد امکان در مورد وسیله نقلیه ای که می رانیم، اطلاعات فنی کسب کنیم. بهتر است هر روز کمی با اجزا و نحوه عملکرد قطعات ماشین آشنا شویم. همچنین یاد گرفتن نکات ایمنی و نحوه رانندگی در شرایط خاصی مثل بارندگی و برف هم خیلی مفید خواهد بود.

بهتر است در محل های خلوت، میزان واکنش و تیزی گاز و ترمز ماشین مان را امتحان کنیم تا بتوانیم در فاصله مناسب، واکنش درست را اتخاذ کنیم. این نکته به کاهش ترس از رانندگی خیلی کمک میکند.

تا حد امکان فقط با یک ماشین خاص رانندگی را تمرین کنید . چون مدل های مختلف، کمی با یکدیگر متفاوت هستند و هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و پیدا کردن قلق هر ماشینی، مدتی طول میکشد.

تعمیر و نگهداری اولیه ماشین را یاد بگیرید

هرچی اطلاعات ما نسبت به وسیله ای که می رانیم، بیشتر و کاربردی تر باشد، ترسمان کمتر میشود. مثلاً: باید بلد باشیم که چگونه مخزن آب برف پاک کن را پر کنیم،فیوز های ماشین کجا قرار دارند و چطور باید آنها را عوض کنیم، چگونه باید میزان باد لاستیک ها را چک کنیم و میزان مناسب باد لاستیک در تابستان و زمستان چقدر است، چگونه باید لاستیک پنچر را تعویض کنیم، میزان روغن موتور را از کجا و چطور چک کنیم، هنگام جوش اوردن ماشین چه کنیم و کلی مطلب ریز و درشت دیگر

راحت بودن با قطعات ماشین باعث می شود اعتماد به نفسمان بیشتر شود و کمتر مضطرب شویم.

یاد بگیریم در صورت بروز تصادف، چه اقداماتی را باید انجام دهیم

تکنیک تجسم و ترس از رانندگی

مغز ما فرقی بین خیال و واقعیت قائل نمی شود، یعنی با تجسم کردن، مغزمان را فریب میدهیم تا احساس کند همین حالا در آن موقعیت خاص هستیم. این کار به احساس آرامش و اعتماد به نفس ما کمک خوبی می کند.

برای غلبه بر ترس از رانندگی با کمک تکنیک تجسم، به صورت زیر عمل کنید.

  • پشت فرمان اتومبیل خود بنشینید و چشمها را بسته و چند نفس عمیق بکشید.
  • حالا تک تک مراحل راه اندازی و به حرکت درآمدن ماشین را در ذهنتان مجسم و انجام بدید. یعنی در ذهن خود کمربند ایمنی را ببندید، آینه ها و صندلی را تنظیم کنید، دنده را در حالت خلاص قرار بدید، سوئیچ را بچرخانید و موتور ماشین را روشن کنید.
  • حالا پایتان را روی کلاچ گذاشته و دنده را به یک تغییر بدید و ترمز دستی را بخوابانید و از محل پارک خود با رعایت نکات لازم خارج شوید.

دقت کنید که تمام این مراحل در ذهن شما انجام می‌شوند و در واقعیت، شما فقط بیحرکت پشت فرمان اتومبیل خاموش خود نشسته اید. اما مغز شما متوجه این موضوع نیست.

  • حالا همان طور که در ذهن خود رانندگی می کنید، به مناظر و جزئیات و ترافیک هم دقت کنید و ببینید که چقدر راحت و بی دردسر در حال راندن ماشین خود هستید و هیچ اتفاق بدی هم برایتان پیش نیامده است.

با تکرار این تجسم در طول روزهای آینده و قبل از شروع تمرین رانندگی، تا حد زیادی ترس از رانندگی ما از بین خواهد رفت.( به طوری که حتی خودمان هم تعجب خواهیم کرد)

تجسم کردن، جزو قوی ترین تکنیک های روانشناسی و با بالاترین درصد نتیجه مطلوب است.

راه حل آخر: به موسیقی گوش دهید

موسیقی آرام بخش و با صدای کم، می تواند به آرامش ما کمک کند. به آهنگ هایی که بیشتر ما را تحریک می‌کنند و یا باعث حواس پرتی ما می‌شوند، گوش ندهیم. چون حواس پرتی، یکی از عوامل اصلی ایجاد ترس از رانندگی در ما است.

مطالب مشابه

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.