با 9 نکته، مهارت مکالمه خود را تقویت کرده و بیشتر دیده شوید

0

تعریف مکامله: مکالمه عبارت است از ارتباط با یک یا چند نفر

 

جهان در حال کوچک شدن است و مردم به هم نزدیک شده‌اند. در گفتگوها ، بسته به هدف گوینده و پیام ، از حالت های مختلفی استفاده می شود. مثلا ، اگر مکالمه معمولی است ،استفاده از یک تماس تلفنی یا پیام رسان بهتر خواهد بود.

اما اگر گفتگو طولانی است ، بهتر است از تماس تصویری یا حتی نامه استفاده کنیم.

مهارت های مکالمه ذاتی نیست. اما ، بعضی از افراد با توانایی انجام این کار متولد می شوند. در حالی که دیگران زیاد این مهارت را بلد نیستند. شما نباید تمرکز خود را بر روی هدف مکالمه از دست بدهید.

اهمیت مهارت های مکالمه

9 راه برای تقویت مهارت های مکالمه

ارتباط خوب، در همه جا لازم است ، به ویژه در تجارت. فرد روز به روز با همه ارتباط برقرار می کند. خواه با رئیس ، همکاران ، یا مشتریان باشد.داشتن مهارت های مکالمه در کار لازم است.ما باید نحوه برقراری ارتباط در حالت های مختلف و موقعیت های مختلف را بدانیم. مکالمات حضوری مدت هاست که کمرنگ تر شده است و ارتباطات دیجیتالی جایگزین آن شده است. برقراری ارتباط از طریق پیام ، تلفن ، ایمیل ، رسانه های اجتماعی ، تماس تصویری یا هر رسانه مرتبط دیگر، یک مهارت است.

ما باید هنگام برقراری ارتباط یا گفتگو با دیگران، از همه نوع مهارت برخوردار باشیم. مخصوصا در تجارت ، یک کارمند باید که تمام این مهارت ها را داشته باشد تا یک کارمند برجسته و نمونه شود.

مهارت های مکالمه خوب به کاهش درگیری در گفتگو کمک می کند. درگیری همیشه و همه جا وجود دارد. ممکن است شخصی کار کند یا نکند ، اما در همه جا با درگیری روبرو خواهد شد. در چنین مواردی ، مهارتهای مکالمه خوب به کاهش درگیری و آثار آن کمک می کند.

مهارت های خوب مکالمه به شما این قدرت را میدهد که درک شوید. با مهارت مکالمه خوب ، یک رهبر می تواند بر کارکنان خود تأثیر بگذارد و مثبت اندیشی را در فرهنگ کاری ایجاد کند.

9 راه برای تقویت مهارت مکالمه

9 راه برای تقویت مهارت های مکالمه

اگرچه مهارتهای مکالمه متعددی وجود دارد ، اما مهمترین ها این مواردند.

1. قدردانی

هنگام صحبت کردن، باید بدانید که با یک انسان طرفید،نه رئیس،همکار،همسر یا مشتری.بلکه یک انسان.

انسان موجودی پیچیده با افکار و احساسات است. شاید سالهاست آن شخص را می شناسید ، اما این دلیل نمیشود که می توانید او را صرفاً یک نهاد بدانید. ما باید گاهی از شخص به خاطر احساسات ، مهربانی ، شوخ طبعی ، زیبایی یا هر احساس دیگری که نشان می دهد، قدردانی کنیم.چون ما با یک آدم مثل خودمان حرف میزنیم، نه ربات چت آنلاین!

شما باید به چشمان او نگاه کنید و بگویید که آنها را به خاطر کیفیتشان می شناسید و این که آنها را از دیگران متمایز میکنید. شما باید به آنها بگویید که افتخار می کنید که در حضور آنها هستید و به آنها، اعتماد دارید.

2. قصه گویی

انسان ها عاشق قصه هستند و همه توجه کامل خود را به داستان نشان می دهند. داستان ها هدف و احساسات را غلغلک می دهند و ما را همدل تر می کنند. از قصه گویی در تجارت هم استفاده می شود. گفتگو و استفاده از یک داستان باعث می شود یک مکالمه جذاب تر شود.این چیزی است که پایه مشترکی را برای گوینده و شنونده فراهم می کند. قصه گویی برای معرفی جنبه انسانی گفتگو، لازم است.

این مهارتی است که همه باید از آن آگاه باشند و هر از گاهی از آن استفاده کنند. معمولاً سوالاتی که منجر به قصه گویی می شوند ، زیاد هستند و به ما کمک می کنند تا ارتباط برقرار کرده و شگفت زده ، خوشحال ، مطلع یا هیجان زده شویم. جدا از همه اینها ، قصه گویی در کسب و کار، هدف متفاوتی دارد.

در بازاریابی و فروش، برای ارتباط با مشتریان، تا حد زیادی از قصه گویی تجاری استفاده میشود. داستان ها ابزاری هستند که توسط آن مشتریان می توانند مطلب را درک کنند. داستانها مکالمات را هیجان انگیزتر و لذت بخش تر می کنند و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرند ، می توانند تا حد زیادی در ایجاد روابط کمک کنند.

3. مهارت گوش دادن

 مکالمه، صحبت کردن است ، اما فقط صحبت کردن نیست!

 

اگر هر دو طرف با هم صحبت کنند ، سر و صدا ایجاد می شود. یکی از طرفین باید گوش دهد. کلمات به گوش شما می رسند، اما به مغز شما نه. به این فقط شنیدن میگویند و با گوش دادن تفاوت زیادی دارد. هنگام گوش دادن ، متوجه می شوید که گوینده چه می گوید و بر این اساس پاسخ می دهید.

 

مهارتهای گوش دادن برای مکالمه، ضروری هستند. گوش دادن به ما کمک می کند تا دیدگاه طرف مقابل را بفهمیم ، زیرا اگر به صحبت خود ادامه دهیم ، هیچ کس گوش نمی دهد. گوش دادن عمدی زمانی است که فرد توانایی صحبت کردن خود را برای تمرکز بر گوینده یا طرف مقابل کاهش می دهد.

مکالمه تنها در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که گوش دادن مانند صحبت کردن انجام شود. گوش دادن به صبر و تلاش نیاز دارد. اما پس از تبدیل شدن به عادت ، می تواند پاداش های فوق العاده ای برای شما و شریک گفتگو شما داشته باشد.در تجارت ، مهارتهای گوش دادن، یکی از مهمترین موارد است.فقط با گوش دادن به صحبت های مشتری است که شما می توانید بفهمید او دقیقاً چه خواسته ای دارد؟

4. واژگان خوب

نقش واژگان خوب را در مکالمه دست کم نگیرید. یک ایده را می توان به روش های مختلف منتقل کرد و بسته به نوع واژگانی که استفاده می کنید ، می تواند تأثیرات متفاوتی بر فرد بگذارد.شما می توانید یک چیز را به روش های مختلف بیان کنید و تأثیرات متفاوتی داشته باشید.

مثلا  گفتن : شما اینجور هستید ، به طرف مقابل احساس توهین میدهد. به جای آن میتوانید از “بیایید در مورد اینکه چگونه می توانیم عملکرد شما را بهبود بخشیم” استفاده کنید. با استفاده از این جمله، میزان موفقیت شما تضمین شده است.در نتیجه ،برای پیشبرد گفتگو ، باید از واژگان مناسب و صحیح استفاده کنید تا طرفین از صحبت های یکدیگر دچار برداشت غلط نشوند.

5. سوال بپرسید و صبور باشید

سوالات کلید شروع و ادامه مکالمه هستند. یک سوال خوب می تواند از یک نفر دعوت به صحبت کند.سوالات درست باید در زمان مناسب، از افراد مناسب، پرسیده شوند. شخص سوال کننده باید هنگام پرسیدن سوال، از آنچه انتظار دارد ، آگاه باشد.

به عنوان مثال ، در تجارت ، به ویژه در فروش ، ابتدا باید سوالات باز از مشتری پرسیده شود. این سوالات به مشتری کمک می کند تا متوجه خواسته و نیاز خود شود ، و فروشنده می تواند نکات مربوطه را در صحبت انتخاب کرده و صحبت تجاری را پیش ببرد.از سوی دیگر ، وقتی فروشنده سعی می کند معامله را ببندد ، سوالات بسته به شما کمک می کند. سوالات باید بسته به جریان گفتگو مطرح شوند.

در هر صورت ، پرسیدن سوالات یک قسمت است و صبور بودن، جنبه ای کاملاً متفاوت. پس از پرسیدن سوالات ، باید صبر کردتا طرف مقابل بتواند پاسخ دهد.اگر حوصله نداشته باشید ، زمان کافی برای پاسخ نمیدهید و این یک پرسش بی مورد خواهد بود. حداقل چند ثانیه صبر کنید تا پاسخ دهنده شروع به پاسخ به سوال شما کند.

گاهی اوقات ممکن است پاسخ بیشتر طول بکشد ، و اکیداً توصیه می شود تا زمانی که پاسخ دهنده برای پاسخ آماده می شود، صبور باشید.

6. صادق و گشاده رو باشید

مکالمات عمیق تر تنها در صورتی اتفاق می افتد که هنگام صحبت صادق و روراست باشید. اگر می خواهید از گفتگوی سطحی به قلمروهای عمیقی که رابطه واقعی در آن آغاز می شود،بروید ، باید خود واقعی را در گفتگو نشان بدهید.بسیاری از موارد وجود دارد که ما در گفتگو از آنها خودداری می کنیم ، مانند شکست ها یا کاستی های خود. این چیزها ممکن است ما را شرمنده کنند ، اما شما باید در مورد نگفتن انها خجالت بکشید.

اگر چیزی را در مورد طرف مقابل دوست دارید ، آن را بگویید ؛ اگر چیزی شما را آزار می دهد ، آن را به زبان بیاورید. آسیب پذیر بودن به این معنا نیست که شما ضعیف هستید و همچنین شخص، شما را قضاوت نمی کند.آسیب پذیر بودن به شما کمک می کند خودتان و کاستی های خود را بپذیرید و  اطمینان داشته باشید که طرف مقابل هم چنین خواهد کرد. اگر در مکالمه خود صادق و روراست باشید ، آسیب پذیری شما متقابلاً کمتر خواهد شد.

مهم است که به خاطر بسپاریم که طرف دیگر در مکالمه هم مانند ما یک انسان است. صداقت، کلید ارتباط با دیگران است و نحوه همگام سازی و ایجاد روابط با دیگران بسیار مهم و حیاتی است.

7. نگرش بدون قضاوت

همه ما دوست داریم که شنیده شویم. هر یک از ما می خواهیم بدانیم که پذیرفته شده ایم و برای ما ارزش قائل هستند. و این می تواند در صورت عدم قضاوت، انجام شود. ما باید بفهمیم فردی که با او صحبت می کنیم، یک انسان شبیه ما است. او هم مانند ما نقص هایی دارد و اشکالی هم ندارد.

نشان دادن کاستی های او به او، کار وحشتناکی است. اجازه دهید شخص احساس قلبی خود را در مقابل شما بیان کند. او ممکن است عصبانی باشد ، ممکن است احساسی ، شاد ، متضاد یا هر احساس دیگری داشته باشد ، اما شما نباید درباره او قضاوت کنید.شما باید یک طبیعت دلسوز داشته باشید تا بتوانید شخص را بدون قضاوت، درک کنید. به هیچ وجه انکار یا انحراف نکنید.

شما باید حامی و مهربان باشید. اگر شخصی در گفتگو با شما است ، این بدان معناست که آنها به شما اعتماد دارند.اگر قضاوت کنید ، اعتماد را می شکنید. ممکن است باعث شود که فرد پس از تجربه بد با شما، به هیچکس اعتماد نکند. بنابراین ضروری است که درباره شخص دیگری قضاوت نکنیم.

۸- توصیه های خود را محدود کنید

این یک واقعیت ساده است: هیچ کس دایما توصیه شما را نمی خواهد. توصیه هایی که بدون درخواست از شما، می‌گویید، احتمالاً بدترین چیزی است که شما ارائه می دهید.اگر آنها مشاوره شما را می خواهند ، مستقیماً از شما درخواست می کنند. ممکن است شما تجربه زیادی داشته باشید ، و اتفاقات زیادی را دیده باشید و به اصطلاح پیراهن بیشتری پاره کرده باشید ، اما به شما این حق را نمی دهد که توصیه های خود را به تک تک افرادی که می بینید، بفروشید.

گاهی اوقات ، شخص می خواهد صحبت کند ، اما اگر به او توصیه می کنید، باید دست از کار بکشید. روشنگری خودخواسته همیشه کار نخواهد کرد. اینکار میتواند خیلی آزاردهنده باشد.

اگر شریک گفتگو درباره کمبودها یا نقص ها یا ضعف های خود صحبت می کند ، لازم نیست به آن توصیه کنید. سعی کنید بجای مشاوره مستقیم ، درک کنید. نظرات یا راه حل های سریع ارائه ندهید،چون این چیزی نیست که شخص انتظار دارد. او اینجاست تا قلبش را باز کند.دریایی از همدلی به آنها ندهید و آنها را زیر باران توصیه های خود غرق نکنید.نفس عمیق بکشید و پاسخ خود را محدود کنید. اگر آنقدر عقل دارید که ادعا می کنید ، بیشتر یک مشاور خوب باشید.

9. نشانه های غیر کلامی

بیشتر ارتباطاتی که اتفاق می افتد، غیر کلامی است. بیش از 60 تا 70 درصد ارتباطات، غیر کلامی است و نه کلامی. ممکن است فرد قصد داشته باشد چیز دیگری بگوید ، اما حرکات غیر کلامی او چیز دیگری را کاملاً نشان می دهد.به چشم فرد نگاه کنید و تماس چشمی خود را حفظ کنید.دنبال حرکات غیر کلامی او باشید ، که احساسات واقعی او را نشان می‌دهند.

به عنوان مثال ، ممکن است شخصی در مقابل شما اعتماد به نفس داشته باشد ، اما تکان دادن مداوم پا اضطراب را آشکار می کند. گاهی حتی لحن صدا می تواند چیزهای زیادی را به جای کلمات به شما بدهد.بر شخص تمرکز کنید ، بر مکالمه تمرکز کنید و در لحظه باشید.

نتیجه

مهارت مکالمه، ستون فقرات موفقیت در هر سازمانی است. به غیر از شرکت ، مهارت های مکالمه برای فرد، برای توسعه شخصی و حرفه ای لازم است.این مهارت‌ها تقریباً در همه جا قابل استفاده است و برای همه مناسب است ، چون همه از یک مکالمه گر بزرگ در هر شرایطی استقبال می کنند.

منبع

 

مطالب مشابه

 

راه حل برای کار نکردن به دلیل کمبود انگیزه

انتخاب های شما خوشبختی شما را تعیین می کند

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.