آفتاب سوختگی را قورت بده!

0

تعریف افتاب سوختگی

آفتاب سوختگی نوعی التهاب پوستی است که در اثر مجاورت طولانی مدّت در آفتاب یا سایر منابع پرتو فرابنفش حاصل می‌شود. این سوختگی در اثر پرتو فرابنفش موجود در نور خورشید یا دستگاه‌های برنزه‌کننده (سولاریوم) به‌وجود می‌آید. از نشانه‌های آن می‌توان سرخی بیش از حد پوست، دردناک شدن و گاهی ایجاد تاول را نام برد.

آفتاب سوختگی هنگامی رخ می‌دهد که مقدار تابش اشعه خورشید یا سایر منابع نوری حاوی پرتو فرابنفش بیش از توانایی رنگدانه محافظت‌کننده پوست بدن یعنی ملانین باشد.

آفتاب سوختگی ممکن است درجه بندی داشته باشد که معمولاً درجه یک است. در سوختگی درجه یک، پوست شما، قرمز و دردناک خواهد شد، اما تاولی بر روی پوست ظاهر نمی‌شود.

مسمومیت خورشیدی( افتاب سوختگی شدید)

این نوع سوختگی ممکن است شامل قرمزی و دردناک شدن پوست، ورم و تاول باشد. کسیکه که با نور خورشید مسموم شده است، احتمالاً علائمی همچون لرز و تب و حالت تهوع را تجربه می‌کند.

عارضه دیگری که در مواجهه با نور خورشید ممکن است در برخی افراد ظاهر شود، به کهیر خورشیدی معروف است؛ این عارضه باعث قرمزی و کهیر پوست می‌شود؛ اما مشکلی نادر است.

همه چیز درباره آفتاب سوختگی

علائم آفتاب سوختگی

زمانی که شما به مدت پانزده تا سی دقیقه در معرض آفتاب مستقیم و بدون هرگونه پوششی قرار می‌گیرید، نشانه‌های آفتاب سوختگی معمولاً از دو تا شش ساعت پس از آن آشکار می‌شود. نشانه‌های رایج آفتاب سوختگی عبارتند از: درد، قرمزی پوست به همراه تاول یا بدون تاول و گاهی تب.

چهار تا هفت روز پس از آفتاب سوختگی معمولاً پوست کنده شده یا اصطلاحاً ور می‌آید.

آسیب‌ها

نباید آفتاب سوختگی را بی‌اهمیت انگاشت. هرسال بسیاری از افراد در نتیجه قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید فوت می‌کنند و میلیون‌ها نفر دچار آفتاب‌سوختگی می‌شوند.

آفتاب‌سوختگی برخلاف سوختگی حرارتی فوراً تظاهر نمی‌کند؛ بنابراین هنگامی که دردناکی و قرمزی پوست شروع می‌شود، آسیب پوستی از قبل رخ داده‌است. درد در ۶ تا ۴۸ ساعت ابتدایی پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید بیشترین شدت را دارد. در موارد شدید ممکن است پوست تاول بزند. تورم پوست، به خصوص پا‌ها شایع است.

سمومی در بدن به علت آفتاب سوختگی آزاد می‌شوند و باعث ایجاد تب به صورت یک علامت معمول می‌شوند. پوسته ریزی معمولاً سه تا هشت روز پس از قرارگرفتن در معرض آفتاب شدید رخ می‌دهد.

درمان آفتاب سوختگی

هدف بیشتر درمان‌های رایج آفتاب سوختگی، آرام کردن و کاهش درد ناشی از سوختگی است؛ به خصوص در چند روز اول پس از این حادثه که درد و سوزش زیادی را تجربه می‌کنید.

درمان‌های ارائه شده برای آفتاب سوختگی، هیچ‌کدام سوختگی را درمان نمی‌کنند. در واقع هیچ درمان بخصوصی برای آسیبی که ایجاد شده وجود ندارد و درمان‌ها فقط شامل آرام کردن بیمار و رهایی وی از درد است تا زمانی که خود بدن، پوست را بهبود بخشیده و ترمیم کند.

کمک اولیه اضطراری

وقتی خیلی زیاد زیر آفتاب هستید، تنها راه خنک شدن، نوشیدن مایعات زیاد و البته رفتن زیر سایه است. حمام آفتاب باعث می‌شود آب زیادی را از دست بدهید. این فقدان آب بدن باید در اسرع وقت متعادل شود. بنابرنی زیاد مایعات، و ترجیحاً آب، بنوشید. به محض اینکه متوجه شدید خیلی زیاد در آفتاب بوده‌اید، باید بلافاصله از آفتاب دور شوید، دوش آب ولرم بگیرید و سپس مدتی استراحت کنید. بهترین کار این است که قرمزی ملایم پوست را با محصول بعدازآفتاب نیوآ کم کنید. بجای کرم قوی، باید از لوسیون بعدازآفتاب مرطوب کننده استفاده کنید که استفاده از آن راحت است و پوست را لطیف می‌کند.

همه چیز درباره آفتاب سوختگی

نکته: اگر دچار آفتاب سوختگی شدید، تاول، تهوع و یا درد شوید، باید با پزشک مشورت کنید!

کمک اولیه از طبیعت

برای خنک‌سازی مؤثر و محافظت از تورم، سعی کنید از لباس‌های خنک ساخته شده از کتان یا پنبه خیس شده استفاده کنید.

همچنین باید نواحی تحت تأثیر پوست را حداقل یک تا دو ساعت خنک کنید و روز بعد آن‌ها را از آفتاب دور نگهدارید. ممکن است درمان کامل آفتاب سوختگی تا یک هفته طول بکشد.

برای درمان آفتاب سوختگی پوست به این نکات مهم توجه کنید

  • * پوست آفتاب سوخته خود را که به شکل بافت مرده  در آمده، نکنید، زیرا کندن آن سبب آسیب بیشتر به پوست می گردد. بنابر این اجازه دهید خود پوست، خشک شده و ریخته شود.
  • * از محصولاتی مانند رتینوئید، اسید گلیکولیک و اسید سالیسیک تا زمانی که مراحل پوست اندازی پوست های آفتاب سوخته تمام نشده استفاده نکنید، زیرا استفاده از این محصولات باعث حساسیت بیش از حد پوست می شود.
  • * با زدن کرم ضد آفتاب پس از درمان آفتاب سوختگی ، اجازه ندهید پوست تان مجددا دچار آفتاب سوختگی شود وبا کرم ضد آفتاب ازپوست خوددر برابر اشعه های مضر نور خوشید( UVA و UVB ) محافظت کنید و هر دو ساعت یکبار ضدآفتاب را روی پوست خود بزنید مخصوصا اگراهل شنا کردن هستید و یا تعرق زیاد دارید.

 

منبع: سایت تابناک با تو

مطالب مشابه

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.